Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

dateless rock'n'roll gr

πριν από μια εβδομάδα απέκτησα μετά από μεγάλη αναμονή μια κόπια του νέου δίσκου των BLML, του σχήματος που ηγείται ο Γιώργος Καρανικόλας γνωστός και πολλάκις αποθεωμένος με τους Last Drive!
το album τιτλοφορείται "Panopticon", έρχεται 3 περίπου χρόνια μετά το αλησμόνητο "The Gift" και αποτελεί φυσική του συνέχεια υπό πολλές έννοιες, που συνοψίζονται στην εξής μία: ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΔΊΣΚΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!
πραγματικά πρόκειται για ένα καλλιτεχνικά άρτιο μουσικό έργο. τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά, μπορεί άνετα να πει κανείς, ότι είναι άψογο! οι ενορχηστρώσεις όμορφες και έξυπνες, μιας και το αποτέλεσμα είναι σφιχτό, κάτι που ίσως να οφείλετε και στο γεγονός, ότι σχεδόν όλα τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν live, όπως τόνισε ο Γιώργος στην εκπομπή του Θανάση Μήνα στο "κόκκινο 105,5" τις προάλλες!
 ένα από τα πολλά επιτεύγματα του "Panopticon", είναι πως δεν μπορείς να το εντάξεις κάπου χρονολογικά, ή στυλιστικά! όσο και να προσπαθήσεις είναι αδύνατο να εντοπίσεις επιρροές, εκτός ίσως από μια γενικώς και αορίστως νοούμενη ...ψυχεδέλεια(!!!)
το μόνο αρνητικό σ'αυτή την κυκλοφορία, είναι ο περιορισμένος αριθμός αντιτύπων της (μόλις 250)!!!!!!!!!!!
τέλος να αναφερθεί πως μαζί με το βινύλιο, παίρνεις και το cd συν 3 bonus tracks!!!

υγ. Γιώργο σε ευχαριστώ για την αφιέρωση!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου